Persbericht

10 jaar mypension.be: solide fundamenten voor torenhoge ambities

Logo 10 jaar mypension.be

10 jaar nadat mypension.be boven het doopvont gehouden werd, is het online pensioendossier uitgegroeid tot een gevestigde waarde. De 1 747 485 unieke gebruikers in 2019 maakten van mypension.be de grootste e-gov-toepassing voor burgers van de Sociale Zekerheid. De minister van Pensioenen Karine Lalieux en minister van Zelfstandigen en KMO’s David Clarinval feliciteren de pensioeninstellingen - RSVZ, FPD en Sigedis - met het afgelegde parcours en onthullen hoe ze mee willen bouwen aan de toekomst van mypension.be.

Minister van Pensioenen Karine Lalieux en minister van Zelfstandigen en van KMO’s David Clarinval zijn trots dat ze mee verder kunnen bouwen op de solide fundamenten van mypension.be.

Tien jaar na zijn lancering is het online pensioendossier de grootste e-gov-toepassing voor burgers van de Sociale Zekerheid en een gevestigde waarde:

  • zowel voor burgers die nu nog aan de slag zijn en hun latere pensioendatum en -bedrag willen kennen;
  • als voor de huidige gepensioneerden die hun dossier online willen beheren.

Eén van de prioriteiten van deze legislatuur is het vertrouwen van de burgers in ons pensioensysteem herstellen. Dit vertrouwen wordt opgebouwd door duidelijke en vlot toegankelijke gegevens en informatie ter beschikking te stellen. De website mypension.be, die een fenomenaal succes kent, is een van de pijlers in deze strategie. Tegen het einde van de legislatuur zal de site nog evolueren, moderner worden en de meest volledige referentietool worden om elke burger in enkele kliks toegang te geven tot een overzicht van al zijn pensioenrechten”, benadrukt minister van Pensioenen Karine Lalieux.

"Je pensioen moet je in alle sereniteit kunnen voorbereiden, met carrièrekeuzes die je met kennis van zaken maakte, vooral wat betreft hun invloed op het einde van de rit", vat de minister van Zelfstandigen en van KMO’s David Clarinval samen. "mypension.be is in deze context een tool die even transparant als kostbaar is en die we tijdens deze legislatuur inhoudelijk zullen blijven verrijken, zodat hij zijn onmiskenbare succes blijft waarmaken."

Minister van Pensioenen Karine Lalieux en minister van Zelfstandigen en van KMO’s David Clarinval zullen nauw samenwerken met de pensioeninstellingen om mypension.be tegen 2024 verder uit te bouwen.

Eén van de eerste concrete stappen waar de pensioeninstellingen aan werken? Een verdere integratie van de functionaliteiten van het wettelijke en aanvullende pensioen (1e en 2e pijler). Zo zal het op termijn mogelijk zijn om in één oogopslag te zien hoeveel uw pensioen – zowel 1e als 2e pijler samen – zal bedragen en zal u voor beide pijlers één enkele aanvraag kunnen doen.

In afwachting daarvan, en om die 10e verjaardag en het succes te vieren, hebben de pensioeninstellingen mypension.be een nieuwe homepage gegeven die gebruiksvriendelijker en ergonomischer is.

Wat is nu het verschil met de oude homepage?

  • Een modernere lay-out die de reden waarom de bezoekers naar mypension.be komen benadrukt: zich aanmelden.
  • We leggen nu visueel de belangrijkste functionaliteiten van mypension.be uit via een slider.
  • Nieuwtjes kunnen voortaan op de homepage gelezen worden (u hoeft zich niet in te loggen om ze te lezen).

Benieuwd hoe burgers hun pensioen simuleerden voor we mypension.be lanceerden?

Ontdek het snel op www.10jaarmypension.be!